ОЛАФ ще проверява поръчка за броенето на комарите по Дунав


ОЛАФ ще проверява поръчка за броенето на комарите по Дунав
20 Юни 2017, Вторник


Проектът е за 1 милион лева

Автор: Десант

Обществена поръчка, възложена от Асоциацията на дунавските общини, предвижда 1 млн. лв за броене на комарите по Дунава. Тя и още девет плащания са атакувани пред Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и българската прокуратура, съобщи Би Ти Ви.

Десетте поръчки са на обща стойност 3,8 млн. лв. по европрограма за трансгранично сътрудничество с Румъния. Най-голямата от тях е за райониране и контрол на комарите и струва 1,63 млн. лв. Целта ѝ е да се управлява рискът от прекомерна популация на насекоми, които засягат общественото здраве и безопасност.

От антикорупциония фонд я сравниха с примерна обществена поръчка на община Русе да унищожава плъхове кърлежи и комари, като общата цена за три години за всички тези вредители е 700 000 лв.

От Асоциацията на дунавските общини бяха категорични, че проблемът с комарите е голям и поръчката е необходима за хората. Тя обхваща осем области от българската страна на Дунава и седем окръга от румънската страна. Поръчката влияела благоприятно върху над 4,77 млн. души население в региона, допълниха от там и давала информация за популацията на комарите в реално време.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки