Детски театрални групи се събират за десети път в Поморие


Детски театрални групи се събират за десети път в Поморие
20 Юни 2017, Вторник


Юбилейното издание на фестивала „Сцена край морето“ ще открият на 23 юни домакините от ТФ "Светулка" с постановката "Анхиало - пристан на любовта"

Автор: Десант

Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето” отдавна се е превърнал в предвестник на лятото и на мечтаната лятна ваканция за стотици поморийски деца. Вече десет поредни години събитието е обичано и очаквано не само от публиката в Поморие, но от любители и дейци на театралното изкуство в цялата страна.

Юбилейно издание на фестивала ще се проведе от 23 до 26 юни. Въртележката от приказки се завърта този петък, от 20,30 часа на откритата читалищна сцена в кв. „Свети Георги“. Началото ще бъде дадено с най-новия спектакъл на домакините от ТФ "Светулка" - "Анхиало - пристан на любовта".

В тридневния театрален маратон ще се включат актьори от 28 колектива, за да вдъхнат живот на своите герои, да обменят опит и да създадат нови приятелства.

От 2007 г. насам театралният фестивал „Сцена край морето” утвърди културните традиции на читалището и града, популяризира българската и чуждестранна драматургия, стимулира творческата изява на любителските театрални колективи и повиши зрителския интерес към това изкуство, създадено от деца и младежи.


В категории: Новини , Общини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки