Лятото се отлага с още поне една седмица


Лятото се отлага с още поне една седмица
Созопол Снимка: авторът
18 Юни 2017, Неделя


Времето продължава да бъде мрачно, дъждовно и с температури между 20 и 25 градуса

Автор: Силвия Горанова

И на 19 юни, подобно на почивните дни, облачността ще продължава да е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания над северозападните и югозападните райони, където и дневните температури ще са малко по-високи.

На много места отново ще има валежи, временно ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и отново ще има превалявания, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно и с валежи от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Ще се затопли и във вторник максималните температури ще са между 28° и 33°. В четвъртък облачността ще се увеличи и на места ще превали и прегърми.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки