Отпада чакането на опашки в КАТ за нова кола


Отпада чакането на опашки в КАТ за нова кола
16 Юни 2017, Петък


Няма да се разкарваме до съда и за вадене на свидетелство за съдимост

Автор: Десант

Нова система ще предотврати част от чакането на опашки в КАТ при закупуване на нова кола. На гражданите вече няма да се налага да внасят лично договора за покупко-продажба, както е в момента, тъй като това предстои да стане задължение на нотариусите, изповядали сделката. 

До 2-3 седмици трябва да заработи система, с която това ще бъде възможно. На гражданите ще се налага само директно да вземат големия си талон от КАТ.

Опростената система се подготвя още от 2009 г., но ще се въведе с ускорен темп сега. Това стана ясно на работна среща в Министерски съвет, свикана от премиера Бойко Борисов. На нея се обсъжат различни мерки, с които местната власт и държавните институции да облекчат режимите на работа с гражданите.

Друго облекчение, което предстои е да отпадне и ходенето да съда за вадене на свидетелство за съдимост. Тази информация вече ще е налична електронно и всеки може да направи справката онлайн.

Премиерът призна, че това ще доведе до загуба на парите от такси за издаването на удостоверенията, които задължително се представят при сключване на трудов договор, но смята, че правителството ще може да поеме това като бюджет. 




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки