УМБАЛ Бургас отново е домакин на семинар по редки болести


15 Юни 2017, Четвъртък


В събитието ще се включат водещи лекари, като се очаква да пристигнат около 50 души с редки заболявания от цялата страна

Автор: Силвия Горанова

За втора поредна година УМБАЛ Бургас ще е домакин на семинар по редки болести „Да добавим живот!“. Събитието, чиито организатори са Национален алианс на хора с редки болести и Национална асоциация на хора с дефицит на растежния хормон, се осъществява със съдействието на Бургаската болница. То ще се състои в петък, 16-ти юни, от 14,00 ч. в аулата на УМБАЛ Бургас (в стария корпус). 

Семинарът е част от кампанията на Националния алианс на хора с редки болести, която цели да се повиши осведомеността за различните видове заболявания  и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях. Тази година негово мото е „Научният подход дава безкрайни възможности”.

„Научните познания ще допринесат за по-ранно диагностициране на пациенти с рядко заболяване, намиране на правилно лечение и лекарство, както и до подобряване на техния живот”, заявяват организаторите.

В събитието ще се включат водещи лекари, като се очаква да пристигнат около 50 души с редки заболявания от цялата страна.

Семинарът ще бъде открит от председателя на Алианса на хората с редки болести Владимир Томов. След това лекции ще изнесат д-р Станислава Панайотова, проф. Евгения Христакиева, доц. Гергана Петрова, д-р Марияна Симеонова, д-р Адил Кадъм, д-р Анжелина Генчева и д-р Здравка Тодорова. Сред официалните гости ще бъдат представители на здравни институции в Бургас.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки