София става домакин на "По западния път на коприната"


София става домакин на "По западния път на коприната"
14 Юни 2017, Сряда


Форумът ще се състои в периода между 26 и 29 юни

Автор: Десант

Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на туризма на България и Световната организация по туризъм (COT) към ООН за провеждане на втория международен семинар „По западния път на коприната“.

Форумът ще се състои в периода между 26 и 29 юни в София. За участие са поканени представители на 33-те страни-членки на програмата на COT „По пътя на коприната“, български и чуждестранни научноизследователски центрове, браншови организации и представители на дипломатическият корпус, акредитиран в България.

Семинарът е част от съвместния проект на COT и Европейската комисия Инициатива за развитие на туризма „По Западния път на коприната“ и представлява част от европейската инициатива „Подобряване на разбирането за европейския туризъм“.

Събитието цели да се популяризират възможностите за туристически дейности по западните участъци на „Пътя на коприната“. Средносрочната перспектива е да се обособяват туристически маршрути „По западния път на коприната“, а в дългосрочен план се очаква да се интензифицира транснационалното сътрудничество между страните, членуващи в програмата на COT „По пътя на коприната“.
България е член на COT от 1976 г. и в момента е част от Изпълнителния съвет на организацията.

Министерството на туризма като водеща институция в сектора участва активно в събитията на организацията, като през септември 2015 г. страната ни бе избрана за вицепрезидент на 21-ата сесия на Генералната асамблея на COT.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки