Вижте как се изменя Класификаторът на длъжностите на военнослужещите


Вижте как се изменя Класификаторът на длъжностите на военнослужещите
14 Юни 2017, Сряда


Министерски съвет предвижда измененията да влязат в сила още от 1 юли т.г

Автор: Десант

Правителството одобри промени Класификатора на длъжностите на военнослужещите в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Предвижда се измененията да влязат в сила от 1 юли т.г.

Промените са свързани с осигуряване на необходимите длъжности за военнослужещи по степени в обхвата на военните звания в единствени по рода си структури (стационарна опорна комуникационна система, бригадно командване, военновъздушна учебна база, център за управление и киберотбрана, група за съхранение на танкове и авиационна група) във въоръжените сили.

С предложения проект се унифицира длъжността „Заместник-началник на многопрофилна болница“ за всички многопрофилни болници от състава на Военномедицинска академия.

За нуждите на Централния артилерийски технически изпитателен полигон, Стационарната комуникационна и информационна система, военни формирования от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски и Военновъздушните сили се разкриват специфични длъжности с цел повишаване на експертния и технически потенциал, както и с произтичащите задачи и отговорности за определените длъжности.

Променят се длъжности от Мобилната комуникационна и информационна система като се приравняват изискванията за военно звание на основния команден състав в съответствие с аналогични структури от въоръжените сили с ранг на „полк“.

Разширяват се възможностите за кариерното развитие на сержантите чрез заемане на длъжности в професионална област „п6 – професионална“ в съответствие с мисията, функциите и задачите на Мобилната комуникационна и информационна система и Стационарната комуникационна и информационна система.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки