Да ловим риба и да изплетем плет от пръти с татко за Деня на бащата


Да ловим риба и да изплетем плет от пръти с татко за Деня на бащата
Снимка: ЕМО "Етър"
14 Юни 2017, Сряда


В "Етъра" мъжете ще могат да научат наследниците си на най-различни позабравени мъжки умения

Автор: Десант

През третата неделя на месец юни светът отбелязва Денят на бащата. Той е посветен на ролята на таткото във възпитаването на детето и родителските грижи, полагани от мъжете. Обикновено в този ден се правят подаръци на бащите и семейството прекарва деня заедно.

Със своята неповторима атмосфера и съхранените живи традиции от българското Възраждане Eтнографски музей на открито „Етър“ предлага интересни забавления по този повод, обединени под надслова „Аз и татко можем заедно“.

На поляната до Музеен детски център от 10 до 16 часа татковците ще могат да покажат на своите наследници позабравени практически навици, умения и детски игри от старо време. Всичко това ще става под ръководството и с помощта на музейни специалисти.

Бащите и техните деца ще могат заедно да изплетат плет от пръти, да направят къщички за птици, да изработват играчки от царевични стъбла и фигурки от царевична шума, да си направят въдица и с нея да ловят риба в река Сивек, да изплетат от метална тел синджир и да научат за други позабравени мъжки умения.

Деца и родители ще могат да участват в традиционни игри от началото на миналия век – скачане с чували, теглене с въже, състезания с карачки и др.

Заниманията през целия ден са безплатни, уточняват от "Етъра".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки