Ангел Джамбазки: Квотата на България за разпределение на мигрантите трябва да е нула


Ангел Джамбазки: Квотата на България за разпределение на мигрантите трябва да е нула
14 Юни 2017, Сряда


Бойци на „Ислямска държава”, заминали за Германия, за да убиват хора, са били регистрирани у нас, и по силата на Дъблинските споразумения е трябвало да бъдат върнати в България

Автор: Десант

България не трябва да участва в квотното разпределение на мигранти. Настояваме квотата за България да бъде нула и да бъдат преосмислени сроковете, в които се дава статут. Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Ние сме външна граница, настоявам да не сме длъжни да приемаме нито един нелегален мигрант или бежанец по квотно разпределение. Квотно разпределение означава тези, които се намират в държавите по границата, да бъдат разпределяни по останалите държави", обясни той.

По думите му исторически и културно ние нямаме никакво отношение към тази миграция, но дори и чисто политически не е разумно България да бъде задължавана, след като тя понася тежестта на граничното си положение, вторично да разпределя и по квоти.

Българските евродепутати са съгласни, че трябва да има промяна по Дъблинския регламент, допълни Джамбазки, пояснявайки, че това са няколко споразумения, които регламентират как ще се процедира, когато едно лице влезе на територията на държава от ЕС и иска статут на бежанец.

Както е известно, когато се регистрира в държавата, тя взема решение дали му дава статут и ако реши така, лицето остава там. Ако обаче същият човек бъде заловен в друга държава отново да иска статут, то той трябва да бъде върнат в държавата на първата си регистрация.

„Имаше в България бойци на „Ислямска държава”, които се взривяваха в Германия, които бяха регистрирани, минали са през „Враждебна“, возили са се в трамваи, в тролеи, през „Овча купел” също, и са отишли в Германия да убиват хора. Те са регистрирани в България и по силата на Дъблинските споразумения, ако бяха установени в Германия, трябваше да ни бъдат върнати тук", посочи евродепутатът.

Предложените от ЕК промени са палеативни, те заменят думи и няма да свършат работа. Това е любимият похват на тези чиновници, каза още гостът в студиото.

По отношение на оградата по границата той изтъкна, че тя е станала факт с настояване на патриотите.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки