Художници от четири държави ще изрисуват къщите в Ахтопол


Художници от четири държави ще изрисуват къщите в Ахтопол
Снимки: Община Царево
14 Юни 2017, Сряда


Провеждащия се там международен фестивал за съвременна фасадна стенопис ще превърне морското градче във вълнуваща галерия на открито

Автор: Десант

Докато в повечето градове на страната кипи мащабно саниране на сградите, в Ахтопол са замислили друг начин да освежат фасадите на къщи и кооперации. Там вчера започна най-големият международен фестивал за градско изкуство (и по-точно за съвременна фасадна стенопис) в България - We All Write, благодарение на който морското градче ще се превърне във вълнуваща галерия на открито.

В рамките на фестивалната седмица, която продължава до 18 юни, художниците от четири държави, взимащи участие в арт проявата, ще изрисуват общо 30 стени на частни ахтополски сгради

1 тон фасадна боя и 800 спрея в палитрата от над 100 цвята ще изпъстрят града с най-невероятни творчески идеи. Целта на организаторите от сдружението „140 идеи” е да превърнат царевското градче в дестинация за арт туризъм на българското Черноморие. 

Още в понеделник започна изрисуването на 10 от най-големите фасади от гостите от чужбина, а на 15 юни ще се присъединят и останалите майстори на четката.



През уикенда събитието ще бъде съпътствано от аудио-визуални представления и музикални участия. Със спускането на нощта на 16 юни, петък, организаторите ще представят интерактивни 3D мапинг пърформанси на артисти от известни български студия за дигитални ефекти като Bottleship VFX и Elektrik.me.

Вечерната програма в събота, 17 юни, ще бъде белязана от музиката на водещи хип хоп изпълнители от България – Tha Crew (F-act и vWhy), So Called Crew (Жлъч, Гена и Trasher), УМА и ДУМА, съобщават от Община Царево.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Румяна Иванова
23.02.2024 19:34:23
0
0
Как се казва този хотел?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки