"Чудесата на свети Лука днес" вече с трето издание


"Чудесата на свети Лука днес" вече с трето издание
14 Юни 2017, Сряда


Заради голямата почит, на която светецът се радва в България, неотдавна бе включен в месецослова на Българската православна църква

Автор: Десант

На българския книжен пазар излезе третото издание на „Бърз помощник: Чудесата на свети Лука днес", съобщават от Светия синод.

Новото издание на Ловчанска епархия, както и редица инициативи на епархиите на БПЦ, посветени на живота и личността на великия светител, свидетелстват за все по-голямата почит и любов, на която свети Лука се радва вече и в България. Това доведе и до решението на Св. Синод от последните дни, светецът да бъде включен и в месецослова на Българската православна църква.

Става въпрос за свети Лука, известен като Симферополски или още Кримски. Той е руски и съветски хирург, учен, доктор на медицинските науки, професор, но и доктор по богословие. Като архиепископ става жертва на репресии и прекарва в заточение 11 години. Пеабилитиран е през април 2000 г.
Архиепископ Лука стал жертвой репрессий и провёл в ссылке в общей сложности 11 лет. 

Книгата с чудесата му се продава в големите църковни книжарници в София и цялата страна, както и онлайн на адрес: redaktori@predanie.bg.


В категории: Добри Вести , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки