Зарибяват с балкански пъстърви Струма, Места и Вит


Зарибяват с балкански пъстърви Струма, Места и Вит
IСнимка: ЮЗДП
13 Юни 2017, Вторник


Рибките се транспортират в найлонови чували с кислород и са придружени с ветеринарномедицински сертификат и документ за произход

Автор: Десант

130 000 балкански пъстърви пускат в планинските притоци на реките Струма, Места и Вит. Разселването на този вид риба в региона се прави за трета поредна година от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) в Благоевград.

Кампанията е насочена към опазване на биоразнообразието чрез подпомагане естественото възпроизводство на балканската пъстърва като местен вид.

Тази година зарибяванетосе извършва от 13 до 15 юни.

Балканските пъстърви ще бъдат пуснати на територията на държавните стопанства "Дикчан" в Сатовча и "Осогово", както и в района на Белица, Белово, Благоевград, Гърмен, Добринище, Елешница, Катунци, Места, Невестино, Рилски манастир, Рибарица, Струмяни и Якоруда.

21 000 лева ще отидат за закупуване на нулевогодишните рибки, които са с размер от 0,5 до 1 г. Зарибителният материал от балканска пъстърва е произведен в рибовъдно стопанство "Тошков чарк".

Рибките се транспортират в найлонови чували с кислород и са придружени с ветеринарномедицински сертификат и документ за произход, информират от ЮЗДП.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки