Симеон Сакскобургготски покани за юбилея си наследник на турски султан


Симеон Сакскобургготски покани за юбилея си наследник на турски султан
12 Юни 2017, Понеделник


На тържеството ще присъстват бивши депутати от НДСВ, както и различни монархически величия

Автор: Десант

Единственият жив пряк потомък на турските султани Мурад V и Мехмед V – Осман Салаххадин Османоглу, ще е сред гостите за 80-годишния юбилей на Симеон Сакскобургготски на 16 юни, съобщават от пресслужбата на фамилията.

На събитието са поканени и представители на държавната и местна власт в България. Симеон събира и бившата парламентарна група на НДСВ, министрите от неговото правителство, управлявало в мандата 2001-2005г., общественици, бивши политически партньори, представители на бизнеса.

Почти цялото му семейство ще е тук за празника. От САЩ вече пристигна сестрата Мария-Луиза. Ден преди юбилея ще дойдат децата и внуците.

Сред гостите от чужбина ще бъдат още принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора и принц Лека от Албания със съпругата му- принцеса Елия. От Испания ще пристигнат кралица София и сестра й принцеса Ирина. Но крал Хуан Карлос, който също ще навърши 80 години след 7 месеца, няма да има възможност да присъства. Австрийската ерцхерцогиня Елена също ще уважи юбилея. Тук ще бъде и принц Андреас Сакск-Кобург-Гота, който е доайенът на фамилията. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки