Има нещо гнило край френския Лувър


Има нещо гнило край френския Лувър
Снимка: The Sun
Ключови думи: Лувър, евакуация, аларма
12 Юни 2017, Понеделник


Днес бе всята поредната паника в музея и посетителите пак бяха евакуирани

Автор: Десант

Поредна паника в парижкия Лувър се разигра и тази сутрин, когато посетителите бяха евакуирани след активизирането на аларма в известния музей. Хората бяха изведени на двора и изчакаха край знаменитата стъклена пирамида в него, докато бъдат отново допуснати в залите, съобщи  The Sun, позовавайки се на очевидци.

Прави впечатление, че серията с евакуации на най-големия национален музей на Франция и най-посещавания музей в света става все по-системно провеждано мероприятие. Едва ли не ежедневие. Та човек започва да си мисли, че има нещо гнило покрай този знаков за френската столица обект.

Само за последната една година има вече няколко такива случая. Така например на 20 юли 2016 г.  бе предприето извеждане на десетките хиляди посетители, след задействането на противопожарната система в едно от помещенията на култовата сграда.

След това, в началото на февруари тази година охранител в Лувъра простреля подозрителен мъж, опитал се да го нападне с нож.

Последният случай е от 7 май т. г.  Тогава френската полиция евакуира целия външен район около Лувъра, като причината бе подаден сигнал за бомба. Това бе денят на втория тур от изборите за президент във Франция и същата вечер в тази зона се очакваше Еманюел Макрон  да отпразнува евентуалната си победа на вота за френски държавен глава.

Общо взето работата заприличва на приказката за лъжливото овчарче. Но дано и занапред паниката не само край Лувъра, но и край други знакови за Стария континент места, все да се оказва фалшива. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки