Мъж от Девня спипан да шофира надрусан с морфин и метадон


Мъж от Девня спипан да шофира надрусан с морфин и метадон
12 Юни 2017, Понеделник


Кръвната проба на 35-годишния Георги Д. показала наличие още и на  амфетамин, метамфетамин. Издал го негов познат, който и друг път го виждал да си бие морфин в колата

Автор: Десант

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския районен съд срещу 35-годишния Георги Д. от Девня, управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – престъпление по член 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 3 април 2017 г. свидетел забелязал мъж на шофьорското място в автомобил „Ауди А4“ с варненска регистрация с пристегната над лакътя превръзка. В другата ръка държал спринцовка. Тъй като виждал и друг път въпросния шофьор да се дрогира в колата си, свидетелят подал сигнал на спешния телефон 112.

Полицейски екип засякъл автомобила с надрусания шофьор и подал светлинен сигнал на водача да спре за проверка. Мъжът бил тестван с дрегер и пробата се оказала положителна.

Назначената съдебно-химическа експертиза на кръвната проба на Георги Д. доказала наличие на амфетамин, метамфетамин, морфин и метадон. Въпреки че подсъдимият страда от синдрома на зависимост към хероин, той е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна.

Предстои делото по внесения обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки