Черна серия: И румънски самолет се разби по време на учение


Черна серия: И румънски самолет се разби по време на учение
12 Юни 2017, Понеделник


Пилотът му е успял да катапултира

Автор: Десант

Изтребител МиГ 21 Лансър на румънските ВВС се разби днес в близост до въздушна база „Михаил Когълничану“ край Констанца, съобщават световните медии. Самолетът е излетял около 10 ч. от въздушна база „Михаил Когълничану“ за тренировъчен полет в рамките на учението „Тракийски орел 2017“, което се осъществява съвместно с българските ВВС, уточнява румънското министерство на отбраната.

Пилотът е успял да катапултира и е в стабилно състояние. На място му е оказана първа помощ, след което е бил транспортиран по въздуха до окръжната болница в Констанца. На около 4,7 км от края на пистата обаче изтребителят се е разбил. По данни на румънското военно ведомство авиаторът, пилотирал самолета, е съобщил за сериозна повреда на двигателя. 

Обстоятелствата около катастрофата се проучват. Това е втори инцидент със самолет за по-малко от седмица. Припомняме, че в петък български хеликоптер „Пантер“ падна в Черно море по време на хеликоптер „Пантер“ по време на тактическо учение, а капитанът му - майор Георги Анастасов, загина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки