Затворници не можаха да си вземат матурата


Затворници не можаха да си вземат матурата
12 Юни 2017, Понеделник


Но пък си организираха абитуриентско тържество с торта и баница, омесена от класната им ръководителка

Автор: Десант

Само един от тримата явили се дванадесетокласници на матурата по български език и литература от училището в затвора в Бобов дол е взел успешно изпита с оценка среден 3. Другите двама са близо до тройката, но ще се явят на поправителен наесен, съобщи шефът на училището Снежанка Славкова, цитирана от kmeta.bg.

Школото, в което учат около 110  мъже в раинари униформи, за пръв път организивира матура. В началото на учебната година дванадесетокраснизите били 5, впоследствие двама отпаднали - единият излежал присъдата си предсрочно, друг бил преместен в друг затвор. Останали само трима.

Двамата мъже, които ще държат поправителен наесен, са близо до тройката - единият изкарал 2,86, другият -2,92, но са под минимума. За съжаление и тримата обаче са изкарали двойка на втория предмет за матурите, който е по желание. Двама се явили по история, един - по химия.

„Не знам защо избра химията, толкова е трудно по този предмет, ама той си знае", притеснена е какво ще стане по-нататък и дали ще има издадени дипломи в училището й Славкова. Тримата зрелостници, които изтърпяват различни като срок присъди, поискали да им доставят учебници и обещали до септември да четат усилено, за да вземат поправителиня си изпит.

Междувременно за тримата  зрелостници организирали абитуриентско тържество в клуба на затвора - скромно и без тоалети, без еуфория, но с торта и баница, омесена от класната им ръководителка, разказа още директорът Славкова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки