Възстановчици от Туида представиха стари бранни техники пред паметника на Алцек


Възстановчици от Туида представиха стари бранни техники пред паметника на Алцек
Снимка: Крепост Туида
12 Юни 2017, Понеделник


В италианското градче Челе ди Булгериа се състоя фестивал по случай една година от откриването на мемориала на българския предводител

Автор: Десант

Сдружение Клуб за средновековни военни изкуства "Ратина" при крепост Туида представи традиционни бранни техники в рамките на фестивала, посветен на годишнината от откриването на паметника на Алцек в италианското градче Челе ди Булгериа.

Пред паметника на българския предводител сливенската група бе основната звезда в празничната програма. 

Сдружението е основано през 2015 г. Негов ъководител е Милен Петров. Клубът носи своето име по аналогия на една легендарна и отдавна загубена древна книга, съдържаща епичните военни песни на българите. Сведение за нея се откриват в сборника от обредни народни песни ,,Веда Словена" Книга II, глава XXI. Обряди.

Основна цел на клуба е изследване на средновековното българско военно дело и съхраняването му под формата на традиционно военно изкуство. Дейността му включва още: реконструкция на средновековното българско въоръжение и облекло, както и представяне на различните социални и културни аспекти от военния бит и живота на населението в ранно-средновековната крепост Туида-Сливен. Периодът на пресъздаването е Първа българска държава (VII-XI век).


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки