Невероятно, но факт: При бъбречна недостатъчност помага чай от чемшир


Невероятно, но факт: При бъбречна недостатъчност помага чай от чемшир
11 Юни 2017, Неделя


Рецептата е изпробвана от читатели на Десант

Автор: Силвия Горанова

Мария Стойкова от Варна е на 49 г. Преди 6 години съдбата й нанася тежък удар. Жената разбира, че страда от бъбречна недостатъчност. В България единственото, което се предлага на болните при такива проблеми, е хемодиализа.

Лекарите са категорични, че в нейното състояние болезнените процедури са неизбежни. Въпреки несломимия си борбен дух, жената се предава при мисълта, че децата й ще бъдат ангажирани непрекъснато да я разкарват по болниците.

Тя започва да изпитва проблеми и със съня, най-вече заради страха си от това какво й предстои от тук нататък.

Един ден обаче от приятелка чува за отвара с чемшир, която възстановява състоянието при бъбречна недостатъчност. Тя разказва как креатинът й се нормализирал с помощта на вълшебния чай и само след 6-7 месеца дори спряла хемодиализата, на която вече била подлагана многократно.

Още в същия ден съпругът на страдащата женица й набира малко количество чемшир.

Следващите пет месеца Зекия пие лекарството и нивото на креатина й от 419, само за месец и половина пада на 200. На четвъртия месец е 153, при норма 135. Нервите й се отпускат и тя вече спи много добре.

Няма никакви отоци, а сърцето й работи прекрасно. Сега се радва на живота и най-вече на двете си деца и на първото си внуче.

Според нея чаят помага и при отделянето на урина, както и за различни възпаления на бъбреците. Десетки хора, с които Мария е споделила рецептата, й се обаждат всеки ден и се хвалят, че не само са вкарали в норма показателите си, но и са изхвърлили пясък и камъни от бъбреците си.

Ето и как се приготвя чаят:

Завира се 450 г вода. Слагат се 2 супени лъжици натрошен чемшир (троши се с клонките и листата). Оставя се да ври от 3 до 5 мин. Сваля се от огъня и се оставя да изстине. След 1 час се прецежда. От отварата се пие по 2 пъти на ден - сутрин на гладно и вечер преди хранене. Не се слага нито захар, нито мед или друг подсладител, но въпреки това вкусът на течността е приятен.

С времето дозата постепенно се увеличава. Ако в първите месеци приемате около 400 г на ден, то 5 месеца по-късно може да се пие и по 1 литър. Много е важно да се внимава да не се получи предозиране. Първият симптом, който е налице в такъв случай, е появата на разстройството. Това е знак, че количеството на чая незабавно трябва да се намали.


В категории: Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки