Иръпшънката Прешъс Уилсън бе гост на българска сватба в Кранево


Иръпшънката Прешъс Уилсън бе гост на българска сватба в Кранево
11 Юни 2017, Неделя


Звездата на тазгодишното издание на Фестивала на цацата останала очарована от нашата лютеница и козе сирене

Автор: Десант

Куртовата изпълнителката на „One way ticket” от легендарната в края на ХХ век група „Иръпшън” Прешъс Уилсън бе гост на българска сватба в Кранево. Тя е звездата на тазгодишното второ издание на Фестивала на цацата и тази вечер ще радва гостите му с едночасов концерт.

В петък вечерта тя и колегите й от „Иръпшън” са били гости на ВИП сватба, проведена в елитен ресторант в Кранево, на която като гости са присъствали вип гости на ниво консули и посланици.

Иръпшънката останала очарована от българските сватбените обичаи, както и от ястията от родната ни кухня. Особено вдъхновена била от нашенската лютеница, която опитала в няколко варианта, а също и от българското козе сирене и кашкавал.

Апропо, поне осем тона цаца ще бъдат изпържени и изядени по време на тридневния фестивал, посветен на дребната рибка, който се вихри в Кранево. Кметът Румен Николов пък сготви коронната си рибена чорба, за която отидоха близо 200 кг риба - цаца, попчета, зарган, паламуд, лефер и др., а за разкош - и норвежка сьомга.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки