Български деца в Украйна се събират за финала на бесарабската лига КВН


Български деца в Украйна се събират за финала на бесарабската лига КВН
10 Юни 2017, Събота


Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие в световната столица на хумора – Одеса

Автор: Силвия Горанова

Тази вечер от 19,00 ч. в Двореца на културата „Политех“ в Одеса ще се проведе финала на седми сезон на Бесарабската лига КВН за купата на «Конгреса на българите в Украйна», събщават от обществената организация, организирала събитието.

Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човеките пороци през призмата хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.

Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват пет български отбора от Украйна и Молдова.

Вече седмата поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор за деца и юноши. 

Петър Дудуш – координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна казва по този повод следното:
„Отново събираме българите в Одеса и нашите приятели на най-мащабното българско мероприятие в Украйна. Нашите участници подготвиха нова порция хумор за зрителите ни. И този сезон показа, че имаме ново поколение хумористи от Бесарабия.
Това мероприятие сплотява младото поколение българи в Одеса, а също така и създава мостове за сътрудничество с българи от Молдова. Приятно е да чуваш само българска реч, да видиш горди българи в залата. Културните мероприятия на роден език способстват на запазването и развитието на националната ни идентичност ”. 


Днес ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.




В категории: Новини , Нашенци зад граница , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки