Окончателно: По три лева за чадър и за шезлонг на бургаския плаж


Окончателно: По три лева за чадър и за шезлонг на бургаския плаж
10 Юни 2017, Събота


Морски плаж „Бургас-север” вече е предаден на новия наемател, който първоначално искаше да прибира по 7 лева за чадър

Автор: Светлана Николова

„Още в четвъртък предадохме морски плаж „Бургас-север” на новия наемател и той вече е предприел стъпки по осигуряването на задължителните дейности – почистване, спасителни постове, медицинско обслужване”.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Седмицата” на Дарик радио днес. Тя припомни, че вече е договорено цените на плажните принадлежности да бъдат намалени.

Посетителите ще заплащат по 3.00 лв. за чадър и за шезлонг, а не първоначално заложените по 7.00 лв. По думите й мобилните екипи на Министерството ще извършват проверки през целия летен сезон и ще действат безкомпромисно при установено нарушение на морските плажове, отдадени на концесия и под наем.

Във връзка с нападението на шведски турист над камериерка в к.к. „Слънчев бряг”, Николина Ангелкова каза още, че „всеки, който посещава България, е длъжен да се съобразява с традициите, културата и най-вече със законите в нашата страна”.

Тя съобщи, че няма данни за отказали се шведски туристи след този случай и добави, че за периода от януари до април се отчита ръст при посещенията на туристи от Швеция. През 2016 г. страната ни е посетена от 38 000 шведи.

Министър Ангелкова коментира, че 90 на сто от услугата в сектора се формира от хората, които работят като камериери, сервитьори, готвачи, пикола, бармани, рецепционисти. Това са хората, които първо виждаме в хотела, те ни посрещат. „От изключително значение е ние да защитаваме техния интерес и да може да ги насърчаваме да работят в сектора".

Много е важно как рекламираме България, защото имиджът, който създаваме, определя и профила на туристите, които идват у нас, посочи министър Ангелкова. По думите й Българското Черноморие предлага различни видове туризъм. Тя обобщи, че хората отиват в страни, където има спокойствие, справедливостта е гарантирана и, че законите се спазват.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки