Корумпираните служители на ДАИ ще бъдат уволнени


Корумпираните служители на ДАИ ще бъдат уволнени
08 Юни 2017, Четвъртък


По думите на транспортния министър рисковата зона при взимането на шофьорска книжка е провеждането на практическите изпити

Автор: Десант

Тези, които са извършили престъпление, нямат място повече в структурите на ДАИ. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски във връзка акцията под ръководството на специализираната прокуратура в ДАИ.

По думите на шефа на транспортното ведомство, спецакцията е подготвяна половин година преди това. Тя бе проведена от ГДБОП вчера във връзка с подозрения за корупционни схеми и продажба на шофьорски книжки. В хода й бяха задържани 11 служители на агенцията, а сградата на ДАИ-София беше запечатана. Бяха иззети компютри и документация. По-рано днес стана ясно и че ГДБОП са задържали още двама служители на ДАИ.

Към момента не е ясно колко от задържаните 13 служители на ДАИ ще останат в ареста и срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Няма информация и шефът на ДАИ да е бил задържан.

"Към момента мерките, които успяхме да предприемем, са работещи за Автомобилна администрация, касаеха основно провеждането на теоретичните изпити - създадохме терминалите, които функционират от месец и половина. Имаме около 20 000 души, които минаха като кандидат-водачи. Нямаме нито един сигнал", констатира Московски и изтъкна, че за момента мерките изглеждат непробиваеми.

По думите му рисковата зона е именно провеждането на практическите изпити, в каквато насока бе и вчерашната акция в ДАИ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки