Бивш пловдивски зам.-кмет от ДПС си загради улица


Бивш пловдивски зам.-кмет от ДПС си загради улица
Снимки: Topnovini.bg
08 Юни 2017, Четвъртък


Ромите от махалата твърдят, че  на минали избори същият купувал гласове за 20 лева

Автор: Десант

Преди 10 дни  бившият зам.-кмет в район "Централен" Октай Чалъшкан, което е от ДПС, започва изграждането на стена, която блокира цяла улица. Макар и малък, пътният участък излиза на бул. "Шести септември" и се ползвал от линейките и пожарната.

В района има няколко български семейства, които обаче живеят в мир със турските и ромските си съседи. "Аз говорих с него. Каза, че е платил една торба с пари и не го интересуват другите. Той лично си призна, че е купил мястото от кмета Иван Тотев", каза баба Люба, чието семейство е прокарало първата канализация. "Преди да започне строежа до имаше до него къща. Лично Чалъшкан с брадва започна да бута стената на съседа си", обясни друг от недоволните роми.

Чалъшкан има къща на два етажа и автосервиз, който дава под наем. Сега разширява имота си, а баща му е оставен като пазач на строежа. Вчера хората са се заканили, че ще бутнат стената. Не смеят засега, защото не искат да идва полиция. 

"Ние искаме път. Завчера една къща се запали и пожарната няма откъде да мине. Къщите са залепени една до друга, пламне ли една започнат и другите. После най-много да запалим и неговата", допълва ядосана ромка. "Беше ни оставил през строежа една врата, през която да минаваме. Вчера каза, че като много говорим и нея ще затвори", обясни друг мъж.

Чалъшкан беше зам.-кмет на район "Централен" по времето на Райна Петрова. Днес тя е подсъдима за злоупотреба със служебно положение и взимаме на подкуп. Самият Чалъшкан пък беше кандидат за кмет на район "Източен", но загуби. 

"Той дойде и каза, че ще даде по 20 лева на хората от махалата, ако гласуваме за Иван Тотев. Излъга ни, че щели да ни направят канализация и нов асфалт. Ние нали сме доверчиви и гласувахме. И какво получихме сега… само една стена", твърдят хората без да се притестняват.

Източник: Topnovini.bg


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки