С малкия влак в деня на Велинград


С малкия влак в деня на Велинград
Снимка: Георги Бизев, Фейсбук
08 Юни 2017, Четвъртък


СПА столицата на Балканите отбелязва своя празник в първата събота на юли

Автор: Десант

В първата събота на месец юли СПА столицата на Балканите – Велинград отбелязва своя празник с „Велинградски празници на културата”, които продължават повече от седмица. Тази година те ще започнат в съботния 1 юли.

Тази година от Гражданско сдружение „За теснолинейката” са замислили да поставят началото на още една нова традиция – пътуване за празника на „С малкия влак в деня на Велинград". Така те за пореден път искат да покажат, че теснолинейката е национална забележителност и предпочитана дестинация и средство за придвижване из красива България.

Влак „Юндола” ще тръгне в първия юлски ден в 8,32 ч. от гара Септември-теснопътна (за където има връзки от София, Пазарджик и Пловдив). Пътуването до Велинград ще продължи скромните час и половина, което значи, че в 10 ч. композицията ще пристигне в СПА столицата на Балканите.

Тържествата на града започват около 11 ч. с литургия в църквата на кв. Лъджене (на 500 м от гарата по главната улица) и продължават с парад-дефиле на духови оркестри и тържествен концерт, който ще завърши с лазерно 3D шоу.

За връщане са предвидени влакове в 13,30 ч. (с връзка за цялата страна), в 17,05 ч. (с връзка за София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора) и в 22,14 ч. (с връзка за Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора, Ямбол и Бургас), съобщават организаторите.В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки