Валери Симеонов: От 1 октомври минималната пенсия става 200 лева


Валери Симеонов: От 1 октомври минималната пенсия става 200 лева
07 Юни 2017, Сряда


Решението е заложено в дневния ред на Министерски съвет утре и със сигурност ще бъде гласувано, каза вицепремиерът по икономическата и демографската политика в предаването „Дискусионно студио” на телевизия СКАТ

Автор: Светлана Николова

От 1 юли тази година минималната пенсия ще се повиши от 161,38 лв. на 180 лева, което представлява увеличение от 11,5 на сто, а от 1 октомври 2017 г. - на 200 лв. с увеличение от 11,1 на сто.

Решението е заложено в дневния ред на насроченото за утре заседание на Министерски съвет и със сигурност ще бъде гласувано. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов преди минути в предаването „Дискусионно студио” на телевизия СКАТ.

Това в никакъв случай няма да бъде последното увеличение на минималните пенсии, последователно ще изпълняваме ангажиментите си, които бяхме обещали. Бихме искали още сега техният размер да стане 300 лева, но за съжаление нямаме мнозинство в парламента, за да диктуваме условия, каза още Валери Симеонов.

Промените в размера на пенсиите бяха договорени вчера на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В резултат на промяната със същите проценти ще се повишат минималните размери и на останалите пенсии за трудова дейност, които се определят в процент от минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Това са пенсиите за инвалидност поради общо заболяване, пенсиите за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест и наследствените пенсии.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
искър
09.06.2017 12:23:30
0
0
как не те е срам бе симеонов
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки