Депутат от ДПС остава без имунитет, съдят го за корупция


Депутат от ДПС остава без имунитет, съдят го за корупция
Снимка: dnes.dir.bg
07 Юни 2017, Сряда


Димитър Аврамов от Монтана изнудил търговец да му даде 100 000 лева, за да издейства решение на Областна дирекция „Земеделие“ в негова полза

Автор: Десант

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес в Народното събрание искане за снемане имунитета на скандалния депутат от ДПС Димитър Аврамов. 

Искането е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийска градска прокуратура в Софийски градски съд преди четири години.

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.

Аврамов е обвинен в това, че използвал влиянието си на народен представител и уреждал търговски фирми пред държавни институции срещу огромни суми пари. „Мизата“ му не подола под 50 000 лева.

От търговец от Мантана, например, депесарят поискал и получил 100 000 лева, като му обещал да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция „Земеделие”-Монтана.

На 29 юни 2016 г. Софийски градски съд оправда изцяло Аврамов и съучастника му Петков.

По протест на Софийска градска прокуратура, Апелативен съд - София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на СГС. Производството към момента е спряно (с разпореждане от 15.05.2017 г.), тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител от ПП „ДПС“ Димитър Аврамов, се казва в прессъобщение от прокуратурата.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки