Мерят постоянно въздуха край пожара в Шишманци


Мерят постоянно въздуха край пожара в Шишманци
Снимка: marica.bg
06 Юни 2017, Вторник


Засега само циановодород варира около нормата

Автор: Десант

Мобилна автоматична станция за постоянен мониторинг на въздуха ще бъде поставена тази вечер в пловдивското село Шишманци до окончателното потушаване на пожара в бившия цех за стоманолеене, позициониран до екологичния завод, съобщава marica.bg.

РИОСВ – Пловдив предприема мярката предвид факта, че пожарът не е потушен и от площадката се емитират замърсители. На място ще бъдат измервани серни и азотни газове, ФПЧ10, толуен, бензен и др.

До момента не са установени стойности, които да показват превишения на нормите. Но на място са наблюдавани променливи движения на въздушните маси.

Във връзка с възникналия пожар и продължаващото измерване на качеството на атмосферния въздух в село Белозем, община Раковски, измерените стойности по всички показатели са под нормативно определените с изключение на циановодород, чиято стойност варира около нормата.

Предвид естеството на горящите материали и метеорологичната прогноза, РИОСВ – Пловдив препоръчва днес и през следващите няколко дни, да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в Белозем и населените места, разположени около пожара.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки