Урок по история за... журналисти


Урок по история за... журналисти
06 Юни 2017, Вторник


Екипът на сайта ZaPernik.com сбърка рожденния ден на Васил Левски

Автор: Дина Харизанова

Цяла България се кани на 18 юли тази година да отбележи 180 години от рождението на Апостола на българската свобода. Тържества по този повод текат вече няколко месеца, тъй като цялата 2017 г. е обявена за Година на Васил Левски. 

Някои колеги от медиите обаче очевидно не са си научили урока и вчера пернишкият сайт ZaPernik.com обнародва нелепото заглавие: „Перник празнува рожденият ден на Васил Левски – 7-ми юни с богата програма. Ученици ще се състезават колко знаят за Апостола"!

Като изключим правописната грешка - липсата на запетая след вметнатата дата 7 юни, се вижда, че освен коректорът, и редакторът не си е свършил работата. Или просто не знае кога е роден Васил Левски (надяваме се това да не е така). 

От текста иначе се изяснява, че иде реч за общоградска инициатива по повод юбилея от рождението на най-големия наш национален герой, която просто е насрочена от общината в миньорския град за датата 7 юни, който в Перник е обявен за Ден на Левски.

Защо точно тази дата са избрали общинарите не е ясно, пък и няма значение - мероприятия, посветени на кръглата годишнина се организират почти всеки ден в различни кътчета на България. Но авторът на въпросното заглавие трябваше повече да си отваря очите, за да види двусмислицата, която се е получила и да осъзнае, че така написан, текстът променя родната дата на Апостола на свободата. 


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки