Мъртви овце изхвърли морето на варненските плажове


Мъртви овце изхвърли морето на варненските плажове
06 Юни 2017, Вторник


Предполага се, че труповете са паднали или метнати зад борда от преминаващ кораб и са разнесени от теченията

Автор: Десант

През последните два дни морето изхвърли край Варна четири трупа на овце. Животните са в напреднал стадий на разложение, но според очевидци имат отличителни знаци с данни за собственика. Предполага се, че са паднали или изхвърлени от преминаващ кораб и труповете им са разнесени от теченията на различни места, обясни директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова.

Първите две тела са забелязани на плажа в кв. „Аспарухово“ и пред ваканционния клуб „Ривиера“. Днес рибари видели мъртва овца между тетраподите на варненския вълнолом, получен е и нов сигнал от плажа в „Аспарухово“.

Овчите тленни останки ще бъдат изгорени в екарисажа. Експерти от Областната дирекция по безопасност на храните съвместно със служители на РИОСВ и Община Варна извършват проверки, за да установят откъде са изхвърлени мъртвите добичета.

През последните дни по плажовете са намерени и четири малки умрели делфинчета от вида муткур. Две от тях морето изхвърлило пред хотел „Берлин“ в Златни пясъци, едно се появило на централния градски плаж, четвъртото е открито на брега в „Аспарухово“. Предполага се, че бозайниците са починали от вирусно заболяване, което обаче не било опасно за хората.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки