Днес отбелязваме Световния ден на околната среда


Днес отбелязваме Световния ден на околната среда
05 Юни 2017, Понеделник


Акцент тази година се поставя върху осъзнаването на значението на защитените зоните от мрежата Натура 2000 и опазването на биологичното разнообразие в тях

Автор: Десант

Днес отбелязваме Световния ден на околната среда – 5 юни. В този ден е добре да се замислим как заедно можем да намираме и поддържаме баланса между човешкия напредък и околната среда. Защото балансираната грижа за околната среда е грижа и за благосъстоянието на хората. В тази насока е и мотото на тазгодишния празник – „Свързване на хората с природата“. Целта е гражданите да опознаят природата, да осмислят грижата за нея и ползите за човечеството от опазването й.

Това се казва в приветствие по повод празника на министъра на околната среда и водите Нено Димов.
                                                                                                          
Акцент тази година се поставя върху осъзнаването на значението на защитените зоните от мрежата Натура 2000 и опазването на биологичното разнообразие в тях. Над 34% от територията на България попада в зоните на Европейската мрежа.

"Ние трябва да ценим и съхраняваме това природно богаство, но също така да осъзнаем ясната съвместимост между опазването на биоразнообразието и човешката дейност. Само намирането на хармония между тези два стълба води до подобряване на качеството на живот на хората" - отбеляза още министър Димов, който ппизовава туристите и на гражданите да полагат грижа да опазим природното богатство на страната ни.
                                                                                                        


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки