Възстановчици от „46-ти пехотен Добрички полк” ще представят България на грандиозен фестивал в Москва


Възстановчици от „46-ти пехотен Добрички полк” ще представят България на грандиозен фестивал в Москва
04 Юни 2017, Неделя


Те ще пресъздадат персонажи от Първото и Второто българско царство, хайдутското движение, националноосвободителните борби, Балканските, Първата и Втора световна войни

Автор: Пламен Николов

Поредно престижно международно участие предстои на възстановчиците от Регионален клуб „46-ти пехотен Добрички полк”.  Добричкият военноисторически клуб, който е един от най-добрите в страната, е получил покана да участва в грандиозния международен военноиторически фестивал „Времена и епохи” в Москва. 

В мащабното събитие ще се включат 6000 реконструктори от 22 държави. България ще бъде представена от 42-ма възстановчици, като в групата са включени и реконструктори от клубовете на Национално дружество  „Традиция” във Велики Преслав, Панагюрище, Силистра, Шумен, София и Казанлък.

Фестивалът се провежда от 2011 г., като този път е в променен формат. За седемте си изминали издания фестът заслужи определението „Олимпиада на възстановките”. Тазгодишното издание се очаква да бъде най-мащабното. Форумът ще продължи цели 12 дни (той започна на 1 юни) и ще покаже пред гражданите и гостите на руската столица световната военна история – от Желязната епоха до 20-ти век. Очакват се стотици хиляди посетители, които ще имат възможността да се запознаят с армиите и цивилния живот през различни епохи. 

Досега фестивалът се съсредоточаваше върху една конкретна епоха – Древния Рим, Средновековието или Първата световна война. Този път по мащаб, продължителност и разнообразие „Времена и епохи. Собрание” – 2017 г. ще надмине всички досегашни военноисторически събития. 

Възстановчици от 46-ти пехотен Добрички полк участваха на фестивала „Времена и епохи” и през 2014 г., когато темата бе Първа световна война. Нашите реконструктори представиха българската армия и участваха във възстановка на сраженията на  Солунския фронт.

Българските възстановчици имат достойната задача да покажат пред гражданите и гостите на Москва славната ни военна история – от Средновековието до Втората световна война. Българската група заминава за руската столица утре и ще се включи в „машината на времето” в продължение на три поредни дни – от 7 до 9 юни.

Реконструкторите от 46-ти пехотен Добрички полк и техните колеги от останалите клубове ще пресъздадат персонажи от Първото и Второто българско царство, хайдутското движение, националноосвободителните борби, Опълчението по времето на Руско-турската освободителна война, българският войник през Сръбско-българската, Балканските, Първата и Втора световна войни. По този начин българската военна история ще бъде популяризирана пред огромна публика. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки