Румен Радев отговаря защо е нямало духовници в делегацията при папата


Румен Радев отговаря защо е нямало духовници в делегацията при папата
31 Май 2017, Сряда


От Светия престол настоявали на срещата с папа Франциск да има само висши държавници

Автор: Десант

Във връзка с отправени журналистически въпроси за състава на българската официална делегация във Ватикана на 26 май т.г, Прессекретариатът разпространи следното съобщение до медиите:

„С открита грама от 20 януари 2017 г. на посолството ни при Светия престол са изпратени протоколните изисквания за състава на българската делегация за аудиенцията при папа Франциск на 26 май т.г.

Съгласно тези изисквания „в делегацията за срещата с папата могат да участват само висши държавни, правителствени и парламентарни представители от директор на дирекция нагоре…“.

Твърденията, че администрацията на българския държавен глава нарочно не е допуснала представител на Българската православна църква на аудиенцията с папа Франциск са напълно несъстоятелни.
 
Президентът Румен Радев се отнася с дълбоко уважение и отстоява позицията за диалог и съвместна работа с традиционните вероизповедания в България и особено с Българската православна църква. Неслучайно неговата първа среща след встъпването му в длъжност беше именно със Светия Синод на Българската православна църква и с патриарх Неофит.
 
Държавният глава ще продължи да работи заедно с Българската православна църква в подкрепа на общата им мисия за просперитета на българския народ.“


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки