Срам за майстора: Ремонтът около Руския паметник не издържа и две години


Срам за майстора: Ремонтът около Руския паметник не издържа и две години
29 Май 2017, Понеделник


Асфалтът се е напукал и на бул. „Цар Борис III“, сигнализират читатели на Десант. Те настояват павираните улици в София да бъдат обявени за културно наследство

Автор: Силвия Горанова

На електронната поща на Десант пристигна сигнал на граждани от София, придружен със снимки. Видно от кадрите, асфалтът около Руския паметник се е напукал. От последния основен ремонт на пътната настилка в района и по-точно – на кръстовището в близост, са минали по-малко от две години, пише в писмото до медията.

Гражданите припомнят, че през 2015 г. по проект там бе избран „смесен вариант” настилка - на асфалт и на паваж. А уверенията на местната власт тогава са били, че този вариант е най-удачен.

Хората, подписали сигнала обръщат внимание, че същият е казусът с асфалта на бул. „Цар Борис III“ между Околовръстния път и кв. Княжево.

Това напомняне е във връзка с проекта за реконструкция на бул. Дондуков, където общината отново предлага поставяне на павета при трамвайните релси и асфалтиране на уличните платна за леки коли.

Множество граждани и организации застанаха категорично за запазването на паважа между „В. Левски“ и Министерски съвет. Стана ясно и, че анкетата, която бе представяна в медиите е непредставителна и не може да бъде отчетена като социологическо проучване, пишат още авторите на сигнала.

Те настояват Министерството на културата в лицето на новия министър Боил Банов да обяви паветата в София едновременно за обект на движимото и недвижимо културно наследство и всички улици с такава настилка да бъдат запазени.


В категории: Новини , Общини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки