Кметове на старозагорски общини правят списък с инфраструктурните си проблеми


Кметове на старозагорски общини правят списък с инфраструктурните си проблеми
29 Май 2017, Понеделник


Идеята да се събере спешно информация за проблемите, нетърпящи отлагане, е на областния управител Гергана Микова и на народните представители от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля

Автор: Десант

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с депутати от Старозагорският избирателен район. На срещата присъстваха Емил Христов, Маноил Манев, Радостин Танев и Борис Кърчев от ПП ГЕРБ, Кръстина Таскова от ПП ВОЛЯ и Маргарита Николова от коалиция „Обединени патриоти”. 

„Вие сте представители на Старозагорска област в Народното събрание, а аз съм представител на държавата на областно ниво. Смятам, че трябва да работим заедно за интересите на гражданите от региона. Затова е необходимо да бъдем в постоянна връзка помежду си, а тези срещи да станат регулярни и на тях да разглеждаме проблеми на различните общини, които могат да бъдат решени с помощта на институциите, които представляваме”, обърна се към народните представители Гергана Микова.

Тя обясни, че при срещите си с кметове на общини от областта е констатирала, че едни от най-тежките им проблеми са свързани с инфраструктурата и недостига или забавянето на средствата за извършване на належащи ремонти на пътища и други обекти.

Депутатите и г-жа Микова се обединиха около идеята всяка от общините да подготви списък с най-спешните инфраструктурни проблеми, за решаването на които е необходимо лобиране на държавно ниво.

„Предлагам да направим следваща съвместна среща в рамките на две седмици и на нея да започнем да разглеждаме един по един всеки от проблемите и да набележим конкретни стъпки за отстраняването им”, предложи Христов.

На своята първа среща депутатите и областния управител обсъдиха и други теми, сред които тежкото финансово състояние на УМБАЛ „Проф. д-р Ст.. Киркович”. В разговора стана ясно, че старозагорските депутати ще търсят подкрепа от премиера, от министъра на финансите и от този на здравеопазването за намиране на изход от кризисната ситуация.

Единодушно бе мнението, че най-голямата областна болница трябва да бъде подпомогната и да продължи да работи нормално, защото тя е от стратегическо значение за здравеопазването на целия Югоизточен район.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки