Абитуриент гайдар отиде на бала си в хайдушки одежди


Абитуриент гайдар отиде на бала си в хайдушки одежди
26 Май 2017, Петък


Възпитаникът на фолклорното училище в Котел бе изпратен от отбор юнаци под звуците на „Капитан Петко войвода“ и „Даваш ли даваш Балканджи Йово“

Автор: Десант

В хайдушки одежди, препасал чифте пищови и възседнал расов жребец, абитуриент от НУФИ „Филип Кутев” в Котел предизвика фурор с уникалното си явяване на своя абитуриентски бал. Той слезе от боровата гора край школото на конски впряг, съпроводен от чета хайдути.

Дружината проводи зрелостника Ивайло Стефанов под звуците на „Капитан Петко войвода“ и „Даваш ли даваш Балканджи Йово“ изпълнени от хайдушката група. ​Дружината развя гордо знамето на Райна Княгиня и българския трибагреник до площад „Възраждане“, където зрелостниците поднесоха венци и цветя пред паметника на Георги С. Раковски.

Както уточнява в свой репортаж kotelnews.com, Ивайло е родом от Павел Баня и е закърмен от малък с идеите на патриотизма и любовта към фолклора. Облича кукерската носия, когато е едва на година и седем месеца.

Отрано проявява увлечение и към гайдата, която го води като ученик в храма на българският фолклор и съкровищница на националните традиции - националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел, което само след няколко дни ще чества свoя 50-годишен юбилей.

Вече сбъднал своята мечта да завърши училището като гайдар, той завинаги ще запази незабравим спомен от своето завършване.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки