Веселин от Варна бил босът, въртял незаконните кучкарници в кв. "Галата" и с. Звездица


Веселин от Варна бил босът, въртял незаконните кучкарници в кв. "Галата" и с. Звездица
Снимка: Дарикнюз.бг
25 Май 2017, Четвъртък


Мъжът е задържан за 24 часа по разпореждане на Окръжна прокуратура. Срещу него се води разследване за укриване на данъци, както и за проявена жестокост към отглежданите животни 

Автор: Десант

Окръжната прокуратура във Варна разпореди да бъде задържан за 24 часа Веселин Л. Срещу него е образувано досъдебно производство за укриване на данъци в особено големи размери от дейност, свързана с изкупуване и препродажба на кучета.

По разкриването на незаконните кучкарници, чрез които е извършвана търговията с четириногите и данъчното престъпление, на 25 май окръжният прокурор Владимир Чавдаров, главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на ОД на МВР – Варна старши комисар Даниел Пашов дадоха извънреден брифинг за журналисти.

На животните били оформяни неистински документи за произход, родословие и направени имунизации. Кучетата били продавани чрез интернет сайтове и доставяни чрез куриер, на който клиентът изплащал остатъка от сумата след приспадане на капаро.

Дейността на незаконния кучкарник се извършвала от дружества, регистрирани на подставени лица, най-вече малоимотни и бездомни хора. Заплащаните суми били давани на ръка и за тях не се издавали нито касови бонове, нито разписки за извършени плащания.

В хода на разследването са извършени претърсвания и изземвания на четири адреса  - в кв. „Галата“ и село Звездица, и на четири автомобила, ползвани за доставката на четириногите.

Открити са 67 кучета и по указание на Окръжната прокуратура във Варна се провежда и разследване за проявена жестокост към отглежданите животни, които да са довели до смъртта им, до тежкото или трайното им увреждане.

На претърсените адреси и в автомобилите са открити веществени доказателства, съотносими към предмета на разследването, счетоводни документи, няколко компютърни конфигурации, 6 мобилни телефона. В момента се извършват процесуално-следствени действия в помещения, в които е имало тайници за укриване на доказателствата за престъпната дейност на виновното лице.

Работата по досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки