Известни са офертите за обходния път край Ахелой


Известни са офертите за обходния път край Ахелой
25 Май 2017, Четвъртък


Скоростта през летните месеци в настоящия участък, минаващ пред морското градче, е около 30 км/ч

Автор: Десант

6 ценови оферти за строителството на обхода на Ахелой - път І-9 Слънчев бряг – Бургас бяха отворени преди празничния вчерашен почивен ден. Участъкът е с дължина 4,5 км. Индикативната стойност е 26 млн. лв. без ДДС, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".



Сред допуснатите участници в конкурса за избор на изпълнител на обекта с най-ниска цена е предложението на „Хидрострой“ АД (13 488 365 лв. без ДДС), а с най-висока – това на „Автомагистрали Черно море“ (21 744 404 лв. без ДДС), става ясно от прессъобщението на АПИ

Обходният път ще преминава по нов терен, като се отделя от съществуващото трасе на път I-9 Слънчев бряг – Бургас след настоящото кръгово кръстовище, ще обхожда Ахелой от север и ще се включва отново в път I-9. Ще бъдат изградени две самостоятелни платна, с по две ленти за движение във всяка посока.

С новото трасе ще се повиши безопасността, тъй като транзитният трафик ще бъде изведен извън Ахелой, изтъкват от Агенцията.

Първокласният път I-9 е от изключително значение за Бургаския регион. Съществуващият участък, който преминава през града, е с интензивно движение и разрастването на туристическите комплекси допълнително натоварват пътуването. Действителната скорост на движение през летните месеци е около 30 км/ч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки