Референдумът за златото в Трън - ту ще има, ту ще няма


Референдумът за златото в Трън - ту ще има, ту ще няма
25 Май 2017, Четвъртък


Сега пък Административният съд е образувал дело по протест на Прокуратурата

Автор: Десант

След като новият областен управител на Перник Ирена Соколова оттегли жалбата на предшественика си, който оспорваше законността на референдума за златодобива в Трън, последва светкавична реакция на Прокуратурата, която на 22 май е протестирала пред Административния съд. По този повод е образувано дело.

Според Окъжна прокуратура решението на Общинския съвет на Трън за провеждане на допитването е незаконосъобразно. Мотивът е, че е „допуснато съществено нарушение на процесуални права и допуснати нарушения на отделните етапи от процедурата по издаването му“.

Позовавайки се на противоречие в закона, според държавното обвинение, от една страна се решава въпрос, който не е от местно значение, а от друга, въпросът не е от компетенцията на органите за местно самоуправление.

В момента новото дело е на етап проверка редовността на протеста на Прокуратурата, съобщават от Административия съд.

Ще се чуе ли скоро волята на трънчани за златодобив или целта е да ги отчаят? Използва ли „някой“ вратички в закона, за да осуети за пореден път референдума, защото знае предварително каква ще е „волята на народа“, питат се трънчани - обобщават сагата с допитването от zapernik.com.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки