МС одобри българската позиция за заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност


МС одобри българската позиция за заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност
25 Май 2017, Четвъртък


Част от акцентите са насочени върху търговските отношения с Чили, Нова Зеландия и Австралия, както и върху мерките за защита срещу дъмпингов и субсидиран внос от страни извън ЕС

Автор: Десант

Правителството одобри българските позиции за заседанието на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност, което ще се проведе на 29 и 30 май в Брюксел.

Заседанието е в две направления – „Вътрешен пазар и индустрия“ и „Научни изследвания и космическо пространство“. Ще се проведе дискусия за напредъка по изпълнението на Стратегията за цифровия единен пазар.

Министрите ще обсъдят и законодателството на ЕС в областта на потребителските въпроси и маркетинга, като основен приоритет ще бъде обезпечаването на адекватно прилагане на законодателството за защита на потребителите.

Одобрен беше и доклад за резултатите от заседанието на Съвета на ЕС „Външни работи/Търговия“, проведено на 11 май в Брюксел. На него са обсъдени въпроси, свързани с подготовката на XI Министерска конференция на Световната търговска организация, автономните търговски мерки на ЕС спрямо Украйна, прилагане на споразуменията за свободна търговия на ЕС, както и тези на ЕС с Япония, Мексико и Меркосур.

Останалите акценти от проведеното заседание бяха насочени върху споразумението за защита на инвестициите между ЕС и Мианмар, търговските отношения с Чили, Нова Зеландия и Австралия, както и мерките за защита срещу дъмпингов и субсидиран внос от страни извън ЕС.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки