Приморско отбеляза тържествено 20 години откакто е община


Приморско отбеляза тържествено 20 години откакто е община
Снимка: Община Приморско
25 Май 2017, Четвъртък


Гост на празника в морския град бе и вицепремиерът Валери Симеонов

Автор: Десант

С незабравима програма Приморско отбеляза своя празник, който съвпада с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Тази година морският град чества и 20 години от обявяването си за община.

Празничната програма бе официално открита в амфитеатъра с емоционално слово на кмета д-р Димитър Германов. Гости на събитието бяха вицепремиерът по икономическите и демографските въпроси Валери Симеонов, областният управител Вълчо Чолаков и Негово високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, който благослови града и населението му.

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи поздравления към жителите на Приморско от името на министър-председателя и от коалиционното правителство. Освен здраве и просперитет, той пожела и успешен летен сезон.

Официалните гости посетиха местния Исторически музей, където разгледаха изложените експонати. Те се запознаха отблизо с гостуващата изложба от монети на скитските царе и получиха подробна информация за ценните находки на музея. 

Най-голям интерес предизвика златното съкровище от времето на Александър Македонски, което бе открито миналата година в местността Силихляр край Приморско. Безценната находки е разположена във витрина в новоизградения трезор на музея.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки