120 круизни кораба ще акостират тази година в Русе


120 круизни кораба ще акостират тази година в Русе
Круизният кораб "Елегант лейди", Снимка: Архив infocruises.bg
23 Май 2017, Вторник


Общинският духов оркестър ще посрещне в четвъртък обновения кораб "Елегант лейди", който ще сервира на чуждестранните си пасажери шопска салата, пълнени чушки и баница

Автор: Десант

Сто и двайсет кораба ще бъдат посрещнати на понтона на дружеството за круизен туризъм "Дунав турс" в Русе през годината, съобщиха от компанията, предаде БТА. Очаква се туристите да бъдат от Германия и Великобритания.

От дружеството информират, че в разгара на круизния туризъм по река Дунав подготвят изненада за своите туристи. На 25 май в Русе ще акостира обновеният кораб "Елегант лейди", който ще бъде посрещнат с изпълнения на общинския духов оркестър, а специално обедно меню с шопска салата, пълнени чушки и баница ще бъде предложено на пасажерите.

Плавателният съд ​е построен в Холандия през 2003 г. Той има две палуби с 64 комфортни двойни кабини, панорамен бар и ресторант, асансьор, скай бар, фитнес и малък бар. Корабът разполага с основен ресторант с 130 места с голям видео екран за наблюдение на маршрута, панорамен бар на носа със 130 места, климатизиран Скай бар на слънчевата палуба, асансьор между двете палуби, библиотека, фитнес уреди.

"Успяхме да реновираме кораба според последните изисквания на круизния пазар", обяснява Катя Стоянова, главен изпълнителен директор на "Дунав турс".

От компанията посочват, че и през този сезон сред гостите на корабите, спиращи на пристанището в Русе, се наблюдава голямо търсене на екскурзиите на брега.

Остават традиционните пътувания до Иваново, Велико Търново, Белоградчик, както и обиколка на Русе.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки