Да минеш под венчило в Двореца или в личната вила на кралица


Да минеш под венчило в Двореца или в личната вила на кралица
Снимка: ukrasa-bg.com
23 Май 2017, Вторник


Това може да се изживее в Балчик, записвания за сватби има дори за догодина

Автор: Десант

Все повече младоженци избират за своята брачна церемония от атрактивни, по-атрактивни места. Едно такова незабравимо преживяване предлага и Културен център "Двореца" в Балчик. 

Сватбената услуга там привлича младоженци от почти всички континенти. Малайзия, Монако, Перу, Шанхай, Сеул, Отава, Сингапур, Полша, САЩ, Дубай, Ливорно, Лондон, Генуа са само част от екзотичните места, довели влюбени един в друг хора за техния сватбен ден, съобщава balchik.info. Има, разбира се, и българи, избрали това райско кътче за своя сватбен ден.

В огромната си част, сватбените ритуали се извършват между българи и чужди граждани. Българските сватби са били около 30%, а изцяло чуждите сватбени тържества - около 20%, като от тях водещи са на британски и румънски граждани. Този факт има своето логично обяснение - все пак румънската кралица Мария, на която е принадлежал дворецът, е внучка на английската кралица Виктория, a съпругът й  Фердинанд I става крал на Румъния.

През 2016 г. тук са положили подписи 72 новобрачни двойки, докато през 2015 г. те са били 65 и 58 през 2014 г. 

До момента 40 двойки са потвърдили желанието си да минат под венчило сред уникалната обстановка на архитектурно-парковия комплекс. Постъпили са дори и 5 заявления за сватбен ритуал през 2018 г.

Най-често младоженците изричат своите клетви на вярност в едно от най-знаковите места на територията на културния център - Нимфеума. Именно тук кралица Мария е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи.

"Двореца" вече предлага и нова услуга - сватба през зимата в личната вила на кралицата - "Тихото гнездо". Влюбените могат да кажат своето "да" в историческата сграда, където се съхраняват експонати от времето на кралица Мария, археологически находки от района на Балчишкия залив и икони от ХVІІ и ХVІІІ век.

Влюбените може да се врекат пред Бога в параклиса "Успение Богородично", където се провеждат църковните ритуали по встъпване в брак. 

Екскурзоводската беседа за запознаване с историята на комплекса е необичайният подарък за гостите на всяко сватбено тържество.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки