Гърци обвиняват родопчани, че строят незаконно на беломорския бряг


Гърци обвиняват родопчани, че строят незаконно на беломорския бряг
23 Май 2017, Вторник


Местната преса нагнетява обстановката с писания от рода, че нашенците превземат земите около морето им и това щяло да попречи на местния бизнес

Автор: Десант

Брожение от страна на гърците към родопчани, собственици на имоти и земи край Беломорието, тече с пълна пара в южната ни съседка през последните няколко дни. Местната преса нагнетява обстановката с писания от рода, че нашенците превземат земите около морето им и това щяло да попречи на местния бизнес, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на оплаквания в редакцията от десетки собственици на имоти в гръдското селище Миродато, в близост до Ксанти.

По думите на потърпевшите, местните жители искали проверка от страна на властите на имотите, собственост на българи, за да установят дали са законни, като вкарвали сериозна нотка за съмнение в това.

„Много сме притеснени от случващото се, тези атаки според нас не са случайни и недоумяваме, какво става. Когато купувахме имотите ни се казваше, че няма проблеми на въпросните места да поставим сглобяеми къщи. Това и направихме, а сега чуваме, че някой поставя под съмнение законността на имотите, за които имаме нотариални актове, а за постройките не е използвана и лопата цимент", цитира 24rodopi.com думите на част от българските собственици в Миродато, потърпевши от гръцката атака.

Те недоумяват и от твърденията, че пречат на местния бизнес, тъй като според тях те допринасят за развитието на икономиката в северната част на Гърция.

„Ние купихме земите си от местни жители, харчим парите си там, плащаме данъци и имат ръст на туризма благодарение на нас", коментират собственици от Златоград, Смолян и Рудозем. Те са категорични, че ще сезират всички възможни институции за проблема.

„Ние сме в Европейския съюз, имаме равни права и задължения. По европейските норми сме едно цяло, а в един момент получаваме подобни обвинения", казват пред медията недоволните родопчани, които са предпочели да инвестират в южната ни съседка.

Хората се притесняват, че може да бъдат накарани да премахнат мобилните си сглобяемите къщи, които са на по около 32 кв.м и са били основната причина за закупуването на имотите в Гърция.

Проверка на "десант" показа, че обяви за продажба на имоти, в близост до плажа на Миродато, се срещат и в руски сайтове за недвижимости.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки