В Свиленград има голям наплив за охранители по границата


В Свиленград има голям наплив за охранители по границата
23 Май 2017, Вторник


200 кандидати се явиха на изпит за 112 места, като около 10 процента от тях са жени

Автор: Десант

Над 200 кандидати са се явили на интервюто за охранители в граничния полицейски участък в Свиленград, съобщава в. "Старият мост".

Мераклии да пазят границата имало от цялата Хасковска област, дори и извън нея – Гълъбово, Раднево, Асеновград и др.

Около 10 процента от кандидатите били жени. Поради големия брой на явилите се събеседването продължи четири дни – от понеделник до четвъртък.

Тази седмица изпитната комисия ще отсее от успешно представилите се 112 кандидати, които до края на месеца трябва да бъдат назначени край границата.

В. „Старият мост“ припомня, че МВР е обявило конкурс за 600 охранители по българо-турската граница, като 112 от тях са за Граничния полицейски участък в Свиленград. 40 от новоназначените кадри ще работят на ГКПП-Капитан Андреево, 60 – на „зелена граница“ и 12 – на обекти в Любимец.

Основните отговорности на пазачите ще са да оказват съдействие на граничните полицейски наряди при изпълнение на охранителни задачи. Договорите ще са срочни – до 31 декември т.г., и ще се работи на четири 12-часови смени. Заплатата е 515 лева, като към нея ще има добавка – 5% за работа в МВР и по 1% за всяка година трудов стаж и професионален опит. Пари ще бъдат отпускани също така и за храна и дрехи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки