Борисов отговори на президента за стенограмата, свързана с КТБ


Борисов отговори на президента за стенограмата, свързана с КТБ
23 Май 2017, Вторник


Разговорите по време на консултациите на 29 юни 2014 г. ще бъдат публично огласени заради изключителни обществен резонанс, потвърди министър-председателят

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов изрази становище за разсекретяване на стенограмата от консултациите на 29 юни 2014 г. при Президента на Република България по повод КТБ и ситуацията във финансовия сектор в страната.

Според премиера Борисов фалитът на банката е тема с изключителен обществен резонанс и публикуването на разговорите, проведени дни след поставянето на КТБ под специален надзор, ще създаде възможност за съставяне на обективно мнение за предприетите от институциите действия и ще отговори на очакванията за прозрачност по отношение на вземането на решения.

Позицията на премиера е в отговор на постъпило писмо от президента Румен Радев, в което той обяснява мотивите си да иска стенограмата да бъде публикувана. Тя няма да разкрие кой е източил банката, но пък е от огромен публичен интерес и не трябва да се пази в тайна от обществото, е мнението на държавния глава, което бе разпространено вчера до медиите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки