Параклис в памет на Гунди и Котков вдигнаха в Кюстендил


Параклис в памет на Гунди и Котков вдигнаха в Кюстендил
21 Май 2017, Неделя


Храмът, който тежи 26 тона, бе доставен от Гърция

Автор: Десант

Днес в Кюстендил, до стадион “Осогово”, тържествено бе осветен и открит параклисът “Св. Георги Победоносец”, построен в памет на Георги Аспарухов-Гунди, Никола Котков и всички изтъкнати спортисти и спортни деятели от града.

Ктитори на храма са Дима и Велизар Стоилови. Параклисът, който тежи 26 тона, бе доставен от Гърция. Храмът е направен в Солун от българският представител Ивайло Николов. Използван е бял камък, на купола има камбана и кръст. 

Сред гостите бяха Димитър Ларгов - капитанът на национален отбор, с Гунди и Котков в състава, една от легендите на ЦСКА Димитър Якимов, както и Димитър Каров, Сашо Костов,изпълнителният директор на ПФК “Левски” Красимир Иванов и вратарят на Левски Боян Йоргачевич.

„Благодаря на местните структури на Левски за поканата. За нас е удоволствие да бъдем тук. Пожелавам на хората от Кюстендил параклиса да им носи радост и да не забравят за спорта. Футболът като спорт е едно от нещата, които подобряват начина на живот на всеки”, заявява пред "Дарик" изпълнителният директор на ПФК “Левски” Красимир Иванов.

„Прекрасно е да се поздравим с това светилище, в което ще може да отправяме топлите си молитви денонощно. Благодарности на семейство Стоилови, на любимия отбор, на фенклубовете”, цитират от struma.com думите на кюстендилския кмет Петър Паунов.


В категории: Новини , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки