Православни християни провалиха с хоругви гей парад в Молдова


Православни християни провалиха с хоругви гей парад в Молдова
21 Май 2017, Неделя


Подкрепи ги и държавният глава

Автор: Десант

Привърженици на православната църква провалиха насрочено за днес шествие на активисти от ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) в столицата на Молдова. Стотици хора затвориха улицата, по която бяха тръгнали демонстрантите, след което полицията евакуира участниците в шествието с автобуси, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Вярващите пристигнаха с православни песнопения на уста, хоругви и плакати, на които личеше лозунгът "Молдова е православна страна!", също и надписи в защита на традиционното семейство. Няколкостотин полицаи със защитно облекло застанаха между двете групи и изградиха плътен кордон, предотвратявайки по този начин сблъсъци между участниците в шествието и техните противници.

По-рано президентът на Молдова Игор Додон - патрон на днешния празник на семейството, събрал десетки хиляди хора в столицата Кишинев, се обяви против шествието на ЛГБТ общността. Това съобщи самият държавен глава и уточни, че е говорил на среща с посланика на САЩ в Молдова Джеймс Петит.

"Много ясно подчертах, че подобни действия са в противоречие с нашите традиционни ценности, православната вяра и морала. Те не може и няма да бъдат приети нито лично от мен, нито от обществото като цяло", каза Додон.

В миналото опитите на ЛГБТ активисти да организират демонстрация в Кишинев обикновено приключваха със сблъсъци с техни противници и размирици.

Налагаше се властите да изпращат големи полицейски сили, за да охраняват и желаещите да осъществят такава акция, и дипломатите от САЩ и ЕС, дошли да ги подкрепят, напомня агенцията.




В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки