Сливенските общинари объркаха траките с тракийци


Сливенските общинари объркаха траките с тракийци
21 Май 2017, Неделя


В карнавала "Машина на времето" ентусиасти дефилираха по дънки, с които си ходят всеки ден по ларгото

Автор: Десант

„Eксперти" в община Сливен бъркат траки със тракийци. Това стана ясно от съобщението на администрацията за организирането на „уникален" карнавал, наречен „Машината на времето".
С него съграждани и гости на града бяха поканени „да се включат и да преминат през хилядолетията с „Машината на времето", да се срещнат с древни тракийци, византийци, прабългари, боляри, възрожденци, хайдути и войводи", съобщава сайтът slivenpress.bg.

"Няма да коментираме колко може да се нарече уникално и колко е карнавал преминаването от Стария бряст до НТС на 30-40 души, повечето с облекла, събрани набързо от крепостта Туида и други общински звена. По-притеснителното е, че в сградата под часовника някой очевидно не прави разлика между траки – древните племена, населявали нашите земи, и тракийци – хората, които живеят и днес в областта Тракия. Разликата между двете е не само 3 букви, но и 3000 години история" - коментират от медията.

В дописката се изтъква още, че няма как да се усети духа на историята при вида на участници в „уникалния карнавал", които дефилират по дънки, с които си ходят всеки ден по ларгото.

"Джинсите, както е правилното название на този тип облекло, може и да са традиционни за краварите от Дивия Запад отпреди стотина години, но нямат нищо общо с духа и миналото на нашия край и хората, които някога са го населявали. Но така става, когато липсват критерии от страна на иначе многото изредени организатори и когато у някои надделява желанието за изява, било то и кичозна, гротескна и опошляваща историята на Сливен" - казват още сливенските журналисти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки