Трамвай библиотека тръгва из София за 24 май


Трамвай библиотека тръгва из София за 24 май
20 Май 2017, Събота


Той ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги

Автор: Десант

Специален ретротрамвай - библиотека ще се движи по маршрута от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист" в столицата за Деня на славянската писменост и култура. Той ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги.

Вместо кондуктор, в него ще има библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат също безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на датите: 24, 25 и 26 май, както и на 1, 2, 3 юни, от 11 до 15 ч.

Трамваят е част от кампанията "Пътувай и чети", която цели да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно.

За тази цел на няколко централни места в София ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги.

Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. "Славейков", пл. "Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ (от страната на парка). На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столичната библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки